Novosti

Informacije o festivalu

Započeo treći KvartArt festival!

15.06.2019.

Kvartart festival, ove godine jednostavno - KvART, započeo je u petak na prostoru nekadašnje vojarne čiji će dio jednom postati Centar za mlade. A prvi dan donio je pravu malu eksploziju stvaralaštva.

Izložba Marina Franića, aka Blind Artista, svih je iznenadila originalnim postavom. Njegove radove do sada su mnogi pratili na društvenim mrežama, u leksikonima, udžbenicima, kreirao je i ilustracije za pivo i vino, ali kada se njegova "Tvornica mašte" pojavila na jednom mjestu, to je nešto zaista fascinantno.

Naziv izložbe sugerira mnogo - "Nema odrastanja, nikad više". Bajkovito i snovito. Neki radovi u akvariju, neki u krletkama... Franićev ilustratorski svijet odavno je prešao sve granice ''zadanog i pravilnog'', njegove igre materijalima i uklapanje poezije u likovnost posebno su zanimljive i kada pjeva o škoju i kada se bavi nekim egzistencijalnim temama. 

A da se uklapaju u KvArt svakom svojom gestom, rječju i entuzijazmom pokazali su članovi Drame Plus.

Zadarski ansambl pod mentorstvom Vinka Radovčića privukao je publiku u "Menzu" - skate park u sklopu stare vojarne koja je postala "Životinjska farma" Georgea Orwella. 

Legendarni stil benda Svemirko nastavio je pružati dobru vibru na KvArtu. Jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop glazbe Balkana već je nastupila jednom u Zadru, u Nigdjezemskoj, koja se i nalazi unutar "KvArta", a njihov avangardni pristup glazbi ludim ritmom i otkačenim tekstovima osvojio je publiku i ovaj put.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.