Novosti

Informacije o festivalu

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.

I stara i nova "lica" na KvArtu označila su ono po čemu je manifestacija poznata i nevjerojatno posjećena - energija, entuzijazam i prije svega, stvaralaštvo. Koja bi riječ bila prikladnija za sve one koji su sudjelovali na KvArtu, bilo kao voditelji - akteri programa, bilo kao oni koji su u toj šarenoj kreativnoj ponudi mogli uživati, naučiti nešto novo?

Likovna kolonija, street art, grafiti, makerspace-ovi, filmovi na otvorenom, književnost, izložbe, radionice, koncerti, sportske, zabavne i umjetničke aktivnosti, KvArt je u svojem trećem izdanju dokazao koliko je potreban ovom gradu. O tome najbolje svjedoče stotine ljudi koji su iz dana u dan pratili i/ili sudjelovali u programu.

Devet dana i preko 80 događanja!

U svakom trenutku nešto se radilo, pokretačka snaga pojedinaca i skupina bila je ''zarazna'' za sve!

Uz prvotne organizatore, Grad Zadar, Koncertni ured Zadar i Gradsku knjižnicu, te poseban natječaj Društva zadarskih arhitekata (Gradionica), uključio se u festival i ''ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra“, s ciljem još jačeg povezivanja i stvaranja platforme suradnje između javnog i civilnog sektora te donošenja politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju.

 

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Relaksice promoviraju rekreaciju u KvArtu!

22.06.2019.

Sportska rekreacija trebala bi biti dostupna svima, kaže nam Katja Pijaca, žena koju će brojni Zadrani povezati s ''relaksicama''. Skupina ovih žena postala je mali brend grada Zadra i Zadarske županije, a kako je sve počelo? Prije četvrt stoljeća.