Novosti

Informacije o festivalu

"Zeleni plamen" na Kvartu: Oni žive za fantasy i SF!

22.06.2018.

Društvene igre, fantasy, sf, ma tko se još time bavi? U Zadru postoji ekipa koja se okuplja u udruzi pod nazivom Zeleni plamen i pridružila se KvartArtu.

Udruga promiče sve vrste društvenih igara, a posebno one za ljubitelje fantasya. Čitateljski klub Udruge Zeleni Plamen okuplja se jednom u mjesecu, kako bi u ležernoj atmosferi razgovarali o odabranom naslovu iz svjetova fantastike i znanstvene fantastiku.

U prostorijama udruge CINAZ nedavno su obilježili Međunarodni dan društvenih igara.

U Gradskoj knjižnici Arbanasi nedavno su pokrenuli ''pustolovine uz zmajeve i tamnice''. Vrijedni i maštoviti GM/DM-ovi, s pripremljenim scenarijima i karakterima dočekali su one koji se prvi put upuštaju u svijet gejmanja. Dakako, slobodni ste i donijeti svog karaktera i lako se prilagoditi scenarijima.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.