Novosti

Informacije o festivalu

Zvukovi Kvarta, zvukovi i gluma u KvArtu

16.06.2019.

Subota poslijepodne na KvArtu nastavila se u veseloj atmosferi i druženju uz nekoliko ''točaka'' na kojima su se odvijale radionice.

Svi oni koji su imali želju iz prve ruke doznati kako balansirati na nečijim ramenima našli su se uz Circo art, plesnu i akrobatsku udrugu koja je u KvArtu prezentirala svoje vještine plesa, akrobacije i vježbi snage. ZaPis-ovci su stvarali ''Blackout poeziju'', a likovna umjetnost procvjetala je u KvArtu zahvaljujući Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Zadar koji su uz svoje goste organizirali likovnu koloniju - možete im se pridružiti do srijede.

Posebna glazbena radionica održana je u Menzi (skateparku) pod nazivom "Zvukovi Kvarta". Vodi je Nela Brown, Zadranka koja živi i radi u Londonu gdje radi na University of Greenwich. U Londonu je i studirala jazz i glazbenu produkciju te djelovala kao skladateljica i oblikovateljica zvuka u mnogim zapaženim međunarodnim projektima u teatru, dokumentarnom filmu, plesu.

Večer je protekla u znaku kazališta i dobre svirke - u Žutinelu je udruga "Igrajmo se" predstavila adaptaciju kultnog romana za mlade "Mi djeca s kolodvora Zoo". Režiju potpisuje Lucija Dovranić.

Predstava nas suočava s teškim problemima poput ovisnosti, nasilja u obitelji i maloljetničke prostitucije, a pokušava odgovoriti i na pitanje koje su to današnje ovisnosti.

Potom je na red došao još jedan glazbeni gost KvArta, J. R. August, jedan od najzapaženijih mladih hrvatskih kantautora, koji posjeduje enigmatičan stil, a njegove pjesme razotkrivaju u se u suptilnim, ali snažnim notama klavira.

 

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.