https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Zvukovi Kvarta, zvukovi i gluma u KvArtu - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Zvukovi Kvarta, zvukovi i gluma u KvArtu

16.06.2019.

Subota poslijepodne na KvArtu nastavila se u veseloj atmosferi i druženju uz nekoliko ''točaka'' na kojima su se odvijale radionice.

Svi oni koji su imali želju iz prve ruke doznati kako balansirati na nečijim ramenima našli su se uz Circo art, plesnu i akrobatsku udrugu koja je u KvArtu prezentirala svoje vještine plesa, akrobacije i vježbi snage. ZaPis-ovci su stvarali ''Blackout poeziju'', a likovna umjetnost procvjetala je u KvArtu zahvaljujući Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Zadar koji su uz svoje goste organizirali likovnu koloniju - možete im se pridružiti do srijede.

Posebna glazbena radionica održana je u Menzi (skateparku) pod nazivom "Zvukovi Kvarta". Vodi je Nela Brown, Zadranka koja živi i radi u Londonu gdje radi na University of Greenwich. U Londonu je i studirala jazz i glazbenu produkciju te djelovala kao skladateljica i oblikovateljica zvuka u mnogim zapaženim međunarodnim projektima u teatru, dokumentarnom filmu, plesu.

Večer je protekla u znaku kazališta i dobre svirke - u Žutinelu je udruga "Igrajmo se" predstavila adaptaciju kultnog romana za mlade "Mi djeca s kolodvora Zoo". Režiju potpisuje Lucija Dovranić.

Predstava nas suočava s teškim problemima poput ovisnosti, nasilja u obitelji i maloljetničke prostitucije, a pokušava odgovoriti i na pitanje koje su to današnje ovisnosti.

Potom je na red došao još jedan glazbeni gost KvArta, J. R. August, jedan od najzapaženijih mladih hrvatskih kantautora, koji posjeduje enigmatičan stil, a njegove pjesme razotkrivaju u se u suptilnim, ali snažnim notama klavira.

 

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10