Novosti

Informacije o festivalu

CINAZ slavi 15. rođendan na KvartArtu

16.06.2018.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ djeluje od svibnja 2003. godine te već petnaest godina u Zadru pruža mladima priliku da se uključe u život zajednice, te putem brojnih programa za djecu i mlade bave se i promocijom volontiranja.

Svoj su rođendan preselili u Kvart, gdje su neizostavan dio festivala, te su tako iz svojih prostorija na Poluotoku donijeli stvaralački duh i na Voštarnicu.

Njihove su aktivnosti namijenjene svim građanima, ali ponajviše djeci i mladima s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i poticanja kreativnih vještina, razvoja jezičnih vještina, te informiranja i educiranja.

Sve se to u CINAZu ostvaruje na zabavan način, a snalaze se, kao i brojni dionici neprofitnog sektora, i uz podršku volontera i brojnih suradnika. Podršku srećom imaju i od Ministarstva za demogarfiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku RH. Ova je udruga 2012. godine pokrenula Klub mladih pod nazivom Klooz. Od tada je do danas kroz Klub je godišnje prošlo oko pet stotina korisnika.

A u Kvart nam donose zanimljive programe, poput izrade nakita, reciklažu jeansa i plastičnih vrećoca, plesa kao antistres terapije, izrade prirodne kozmetike te izuzetno interesantan ''Jezični cafe'' - druženje na stranim jezicima!

Također, u Dnevnom boravku CINAZ je postavio izložbu ''Strip na štrik".

Na Kvartarttu će biti svakodnevno, pa ne propustite upoznati ovu ekipu jer s njima vam ne može biti dosadno!

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)