Novosti

Informacije o festivalu

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Ovaj slikar i profesor likovne umjetnosti u gimnaziji Franje Petrića izradio je mural prema predlošku najstarijeg prikaza Zadra, poznate Grünenbergove panorame Zadra iz 15. stoljeća. Na njemu je radio punih mjesec dana.

U sklopu KvartArt festivala koji se odvijao u kompleksu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića, Radman je oživio zid koji se nalazi u neposrednoj blizini i to vizijom dame koja asocira na dugo, toplo ljeto.

Tako je, kaže umjetnik, nastojao uljepšati dan svima koji će tuda prolaziti, posebno vozačima kada se nađu u ljetnoj koloni.

Radman se nada da bi mogao nastaviti s muralima uz podršku Grada, te tako oslikavati i uljepšavati dotrajale gradske fasade. A njih zaista ima!

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Intimna večer u skate parku uz vrhunski koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth

23.06.2018.

Iako je kiša poremetila dio KvartArt festivala, to nije omelo posjetitelje da napune skate park i prepuste se jedinstvenom koncertu u režiji Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth.